Balatoni kikötővárosok - I. Keszthely

2011-09-15

I. Keszthely


Keszthely a Balaton nyugati medencéjének északi részén fekvő város. Idehajózva érdemes a városban egy hosszabb sétát tenni és ellátogatni a városközponttól alig egy kilométerre található Festetics Kastélyba, melyet 1745-ben kezdett el építtetni Festetics Kristóf. Az épületet későbbi tulajdonosai a 18.-20. században folyamatosan bővítették, így ma már körülbelül 100 helyiséggel rendelkezik. Napjainkban múzeumként látogatható a 16 kiállítóterem a hozzátartozó csodálatos kerttel együtt. A kastély hozzávetőleg 90 000 kötetes könyvtárral, fegyver- és festménygyűjteménnyel, antik bútorokkal, afrikai trófeagyűjteménnyel, valamint időszakos kiállításokkal várja az idelátogató hajósokat is. Külön érdemes kiemelni a kastélyhoz tartozó parkot is, mely ugyan kicsit vesztett a 18-19. századi pompájából, de még mindig páratlan szépséggel bűvöli el az idelátogatókat.

Keszthelynek kilenc kikötője van, ezek közül öt hajó-, négy csónakkikötő, és egy hajóállomás található. Lássuk ezek közül, a hobbihajósok számára is igénybe vehető kikötőket.

Phoenix (Libás) Kikötő

Áprilistól novemberig van nyitva ez a viszonylag új, a Balatoni Hajóállomás Zrt. tulajdonában lévő, 2004-ben épült, közel 180 hajó befogadására alkalmas kikötő. Egész évben nyitva tartó étteremmel, saját, ingyenes parkolóval és egyéb extrákkal rendelkező Phoenix, a legtöbb kedvtelési célból hajózó igényét kielégíti. Érdeklődni a kikötővezetőnél, Mészáros Zoltánnál a +36/20- 418-3132-es telefonszámon, vagy pedig a keszthely.vitkik@balatonihajozas.hu e-mailcímen lehet.


A Yacht Klub keszthelyi kikötője

Március elejétől novemberig tart nyitva a Yacht Klub tulajdonában lévő, 55 kikötőhellyel rendelkező állomás. Klubkikötő, azonban fogadnak vendéghajókat is, így lehetőségünk van - hajó mérettől és helytől függően- sólyázásra, vitorláshajó, csónak, szörf, és egyéb vízijármű tárolásra vízen, illetve télen vízparton is, valamint eltölthetünk itt 1-2 éjszakát. A kikötő vezetője: Tompos Kálmán, érdeklődni pedig a  +36/70-779-7225-ös valamint a 83/311-674-es telefonszámokon, vagy pedig a tompos.gergo@t-online.hu e-mailcímen lehet.

Honlapjuk a www.kyc1879.hu címen érhető el.

Forrás, illetve bővebb információ elérhető az alábbi honlapokon:
http://www.keszthely.hu
http://www.balatonikikotok.hu
http://kyc1879.hu/index.php?page=kikoetoi-szolgaltatasok

Maradjon kapcsolatban velünk!

Hirdetés

Dobd fel a lakásodat vagy irodádat balatoni naplementés, nádas, vitorlázós és megannyi hangulatú képpel.

Dobd fel a lakásodat vagy irodádat balatoni naplementés, nádas, vitorlázós és megannyi hangulatú képpel.

Dobd fel a lakásodat vagy irodádat balatoni naplementés, nádas, vitorlázós és megannyi hangulatú képpel.

Dobd fel a lakásodat vagy irodádat balatoni naplementés, nádas, vitorlázós és megannyi hangulatú képpel.


Ingyenes hirdetésfeladás  |  Felhasználói feltételek  |  Kapcsolat  |  Linkek  |  Honlapkészítés  |  Műköröm tanfolyam
Minden jog fenntartva © 2018  Eladokiadohajok.hu Hajóeladás - Hajóbérlés - Online hajó- és vízisport piactér. Velünk vízen lesz...

Belépés

Hirdetésfeladáshoz, hirdetéseinek
kezeléséhez, hajóbérléshez lépjen be!

E-mail cím:

Jelszó:

Elfelejtette jelszavát?
E-mail: info@eladokiadohajok.hu